A RÉSZLETEK: Milyenek is lehetnek a tandem siklóernyős repülések?

 

Alapvetően kétféle módon juthatunk a levegőbe: Hegyről vagy Csörlő segítségével. A REPÜLÉS éléménye azonban mindkét esetben ugyanaz:

"LÉGIKILÁTÓNKBÓL" mindig és mindenhonnan CSODÁLATOS a lábunk alatt elterülő táj látványa - melyben madarak módjára, motorzajtól mentesen, kényelmes ülőhelyzetben és nyugodt siklás közben gyönyörködhetünk! 💙

Mindkét fajtánknak megvannak a maga előnyei ill. sajátosságai, kicsit más gyönyörű oldalát ismerhetjük meg általuk a siklóernyős repülésnek - különbségekről a csomagok alatt találtok pár példát! (A csomagok között a gyakorlatban rugalmas az átjárás.)

 

 *****

Csörlős startos repülés során - amelyre leggyakrabban Székesfehérváron esik sor, de több felszállópályánknak köszönhetően lehetőségünk van az időjárást többfelé követni s így több repülősnapot is kihasználni - felcsatoljuk a tandem siklóernyőt, majd a beülőre a csörlőkötelet, s pár perc múlva már legalább 3-400 méter magasan lógatjuk a lábunkat! :)
Az alattunk elterülő, egyre csak növő tájban megcsodálhatjuk egész Fehérvárt, a Velencei tavat, a Balatont vagy épp a Várpalotai tavakat, a Bakonyt, a Vértest, a Balaton-felvidéket... tehát mindent is!

A csörlő fölé érkezve leoldjuk a kötelet s szabadon szárnyalunk, siklunk tovább, madarak módjára repülünk - feláramlásra (termik) lelve akár további magasságot is gyűjthetünk. Ez a csörlős startos repülés nagyjából 10 percig tart - ha találunk termiket, akkor akár tovább is.

Csörlős Alap csomag (emlékvideóval): 30.000 Ft

*Csörlős Szimpla Csomag: Alap cs. emlékvideó nélküli kedvezményes áron 27.000 Ft 

 

Repetáznál?
Még egy környit gyönyörködnél a lábunk alatt elterülő végtelen világban?
Esetleg belekóstolnál a műrepülésbe is?
Tandem siklóernyővel pár alap akrobatikus manőver kipróbálása a műrepülő pilótákkal - különleges élmény egy külön extra körben az alaprepülés után ;) 

Csörlős Extra csomag (ajándék emlékvideó +1 ráadás felszállás, opció: akrobatikus manőverek kipróbálása): 40.000 Ft

 

Többen jönnétek együtt? Nagycsaládos vagy esetleg csapatépítő programot terveztek?
4+ fős CSOPORTOK számára elérhető lehetőségek - Csomagok és egyedi Kedvezmények - részleteiről "Jelentkezés" fülön keresztül érdeklődhettek!

Csoportos csomagok

 

 

 *****

Hegyi repülésnél szélirány és szélerősség függvényében kitaláljuk, hogy melyik hegyen tudunk repülni, ott feltúrázunk a starthelyre (általában 20-40 perc felséta), majd a megfelelő időjárási körülmények kialakulása után a starthelyen felvesszük a beülőket, kiterítjük az siklóernyőt, összecsatoljuk magunkat és elstartolunk.
Ha jó a szél iránya és erőssége, akkor itt a megfelelő időjárásnak köszönhetően a hegy gerinc mentén emelőtér alakul ki, amelyben utazva 10-30+ percet lejtőzünk, siklunk szabadon.

Hegyi Alap csomag (időjárásfüggően 10-15 perc, ajándék videóval): 40.000 Ft

Hegyi Hosszú csomag (20-30 perc repülés, ajándék videóval): 50.000 Ft

 

HEGYI PÁROS EXTRA: Ha párban jöttök és egyszerre szeretnétek a levegőben lenni (két külön ernyővel és pilótával) erre a nem mindennapi élményre is lehetőséget kínálunk! Ezen extrának díja: 6000 Ft (tehát 2db választott hegyi csomag ára + 2x3000 Ft) - érdeklődők lehetőség szerint előzetesen, legkésőbb az időpontra jelentkezéskor jelezzék szerveződés végett. 

 

 *****

> Az emlékvideókat vagy a helyszínen telefonra másolva vagy egy nem nyilvános, de megosztható link formájában adjuk majd át.

> Bármelyik repülés mellé kérhető EXTRÁk:

- 360 fokosan körbenézhető, teljes panorámás VR videó felvétel és 360°-os emlékfotó - hogy ha nem sikerült alaposan körülnézni, vagy csak újra átélné a teljes élményt akkor utólag megtehesse :) (+6000 Ft)

- Vágott zenés videóklip (+9000 Ft)

 

 *****

Melyik repülést válasszam?  

A CSÖRLŐS STARTOS REPÜLÉS ELŐNYEI:

-Időjárástól kisebb mértékben függ (ha nem esik az eső és nincs viharos szél, akkor repülhető) így gyakoribb: egyedi alkalom (meglepetés) is kivitelezhető és az alkalmak száma egy szezonban jóval több

-Gyorsabb program, könnyebb tervezni vele

-Garantált a minimum 300 méteres magasság és a min. 8 perces repült idő!

-A hely fix, a kilátás az elért magasságból mindegyik helyszínen lélegzetelállító!

-Nem kell hegyet mászni

-Ugyanoda szállunk le, ahonnan felszállunk, ami autóval párszáz méterre megközelíthető

-Igény esetén azonnal ismételhető - és az Extra csomaggal a manőverek kipróbálásának lehetősége garantált (mert magasság szükséges a kivitelezéshez) 

-Akár ott is kitalálhatják a kísérők, ha ők is kipróbálnák.

-Csoportok számára illetve az egyszerűbb startkörülmények miatt mozgásukban korlátozottabbak számára is ideális!

 

HEGYI REPÜLÉS ELŐNYEI: 

-Bár speciálisabb időjárást igényel, de ha ideális a szél, akkor itt könnyen tudunk hosszabbat repülni!

-Minden starthely nagyon szép helyen van, gyönyörű panorámával így nemcsak a repülés közben de arra várakozva is már nagyszerű kilátásban van részünk 

-Ez a minimum fél napos program kirándulásnak is kíváló, akár a kísérőknek is.

-Általában több siklóernyős is repül egyszerre, ami nagyon szép és igen különleges látvány - és érzés  :)

 

Mikor repülünk? Hol repülünk?  

Siklóernyős repülős szezonunk minden évben MÁJUS - OKTÓBER hónapok közt értendő ! 
- ezen belül a hegyi repülős alkalmakra legnagyobb esély/gyakoriság a június-július hónapokban van
- *augusztusban általában Ausztriában dolgozunk, akkor oda lehet velünk repülni jönni - Gerlitzenről infók a helyszínek közt találhatók.

Havonta általában 4-7 nap repalkalom kerül kiírásra, vegyesen hegyi vagy csörlős startos repülős napok: mivel nálunk mindent az időjárás befolyásol, ezért minden esetben attól függően döntünk, hogy egy adott napra milyen módon és melyik helyszínen van legjobb esélyünk szuper repülésekre! :) 
Hogy egy napon belül mikor repülünk az is időjárásfüggő: csörlős napokon ha időjárás kegyes egész reggeltől naplementéig tervezzük a repülési lehetőségeket, hegyi repülésre legalább egy fél napot rá kell szánni (hogy melyik felét azt az előrejelzés alapján jelezzük). 

 

AJÁNDÉKKÁRTYA kiállítás

Névreszóló ajándékkártyát készítünk szívesen: ajándékozottad nevével küldd meg számunkra 'Jelentkezés'-ed, fizetési adatokat válaszunkban küldjük, mutatós kis ajándékkártyánk ezt követően szintén email mellékleteként érkezik majd!
Ha SOS akkor egy gyors telefonos megkeresést is javaslunk! :) 

 

REPÜLÉSI ALKALMAKRÓL SZERETNÉL ÉRTESÍTÉSEKET KAPNI?

A repülési alkalmakat pontos időpontokkal és helyszínekkel kör-emailben és  "MPC Tandem Siklóernyőzés (időpontok)" facebook csoportunkban tesszük közzé, mindig a repülések előtt maximum 2-4 nappal, az időjárás miatt.

A facebook csoportba bárki csatlakozhat, a levelezőlistához kérésre küldünk meghívót.

 

 

 


 

 

 


JELENTKEZNÉL / VÁSÁROLNÁL / vagy TOVÁBBI KÉRDÉSED akadt:

        Érdekel!!! menüpont -->  Jelentkezés 

vagy
>>>  mpctandem@gmail.com
>>>  Dóri +36307306630 / Szilárd +36305040126  (a számok WhatsApp-on elérhető amikor külföldön vagyunk)
>>>  Facebook Messengeren: m.me/MPCtandem 
>>>  Ha nem facebookozol, de szeretnél értesülni a repülések időpontjairól írj nekünk egy emailt, hogy vegyünk fel az email-es levelező listánkra!