Gerlitzen

Gerlitzen egy igazi kultikus hely a siklóernyőzésben!

Világhírűvé válásának oka, (amellett, hogy Karintia szívében egy gyönyörű hely akár kiránduláshoz, strandoláshoz is) az infrastruktúrájának köszönhetően kiváló hely a siklóernyős műrepülés (akró) gyakorlására.
Felvonóval jutunk fel az 1911 méter magas csúcsra, ahol a starthely is található.
Szinte minden szélirányra startolható.
5-10 perc siklás után 1000 méterrel az Ossiach-i tó (Ossiacher see) felett találhatjuk magunkat, ami kiváló magasság az akrózáshoz. Ráadásul a víz extra biztonságot ad egy esetleges rontott manőver és mentőernyőnyitás esetére. :)

A leszálló (Fliegerbase) is egy igazi kuriózum! A fűbe nyírt hatalmas Smiley és a páratlanul rendben tartott gyep mellett függőágyak, árnyék, mosdó, italautomata és egy mindig mosolygós csapat fogad minket minden leszállásnál!
A leszállóból gyalog is 10-15 perc sétára indul a felvonó (Kanzelbahn) a hegyre a következő körre. :) Autóval ez másfél perces út.

Egy alap tandem repülés még termikelés nélkül is könnyedén 15-20 perc hosszú és mindegy milyen idő van, páratlan a látvány!  

A tandem pilótáink Osztrák tandem jogosítvánnyal is rendelkeznek és 2012 óta minden évben száznál is többször repülünk le erről a csodás hegyről akróernyővel, tandem ernyővel és néha távrepülő ernyővel is, így minden rezdülését, termikét úgy ismerjük, mint a tenyerünket. Hát még az ernyőinkét, amiknek itt általában a határait feszegetjük. :)
Akár nyugodt nézelődésre vágysz, akár adrenalindús akrobatikus repülésre, itt biztosan hatalmas mosollyal az arcodon szállsz le!